ЖЕНАТА секој ден треба да го живее 8ми март!

ss

Се надевам дека преку мојот пример, овој пост ќе инспирира и ќе ги разбуди оние жени кои се заборавиле во секојдневните обврски, кои заборавиле да се ценат и почитуваат како индивидуи, кои претрпуваат семејно насилство и премолчуваат, кои се угнетувани и понижувани затоа што се ЖЕНИ, кои се непочитувани затоа што се ЖЕНИ, кои си ставиле еден тон комплекси на себе заради нереализирани сништа. Се радувам доколку успеам да ве потсетам што всушност значеше нашето постоење како ЖЕНИ и ви ја вратам вербата во тоа што навистина сте!

10273159_10203682555086422_4369895358777513247_o (1)

Нека овој ден на ЖЕНАТА биде потсетување и будење на ЖЕНАТА која ќе го живее секој ден во годината како денот 8ми март!

Жената е цвет.

Жената е мајка.

Жената е љубов.

Жената е борец.

Жената е почеток и крај на секое случување.

Жената е муза.

Жената е инспирација.

Жената е вредност.

Жената е почит.

Жената e знаење.

Жената е мултиталентирана.

Жената е домакинка, сопруга, другарка, сестра,баба.

Жената е своја, доколку го прави тоа што ја исполнува.

Жената е насмевка.

Жената е дама.

Жената е спортист, музичар, танчер, уметник, биолог, хемичар, физичар, астролог, дизајнер, фризер, моторџија, алпинист, архитект, историчар, политичар, учител, актер, бизнисмен…

Жената е среќа.

Жената е свет.

Жената е универзум.

Жената е книга.

Жената е приказна.

Жената e храбра.

Жената е самостална и независна.

Жената e успешна.

Жената може да прави многу работи одеднаш.

Жената се грижи за себе, за семејството, за пријателите.

Жената се грижи за својот изглед.

Жената дава ЖИВОТ.

DSC_3857_bw

 

DSC08894         IMG_9872       25648945292_d0d063e765_z

 

 

20160530_021346    11752452_10203791203375188_8365265166437772784_n     Јас ти ја подадов раката , но сега сфатив  дека ја заслужи мојата ракавица ! - Стефанија

 

14066444_1266138313427042_6557020258570905720_o    DANCE 1  DSC_7048_1920

DSC_4054_1920  aquamarin    DSC_0886 - Copy   Доаѓаме до стадиум во кој сакаме да се надминеме себеси и нашите можности. Кога ќе се судриме со внатрешното ЈАС - веќе ја добиваме целосната слика за нашето постоење ! - Стефанија

 

 

 

СО ПОЧИТ,

ВАША

СТЕФАНИЈА

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *