„Да раширам крилја“ е фениксот на Стефанија, видео запис сниман на единствениот македонски остров (Видео)

Овој видео запис е четврт музички спот од приказната на „Девојчето со долгата коса“. Кадрите од волшебните пејсажи се снимани на единствениот македонски остров во природно езеро, „Голем Град“ кој се наѓа во Преспанското езеро и е од големо културно – историско значење.

Нов видео запис „По патот на светлината“ на Стефанија – Девојчето со долгата коса (Видео)

Овој видео запис е трет од четирите спотови кои се поврзани во приказната на„Девојчето со долгата коса“, според истоимениот албум кој беше промовиран на крајотод 2023та година. „По патот на светлината“ е музичко- уметничка рефлексија на Стефанија.

STEFANIJA (LIVE @ CRNA SOBA, BELGRADE)

Stefanija (Milevska Vranić) je muzički umetnik, diplomirani muzikolog za pop i džez pevanje na Novom bugarskom univerzitetu u Sofiji. Trenutno pohađa master studije na filmskoj akademiji UGD Štip na smeru metodika i pedagogija savremenog plesa. Rođena je 3. januara 1992. godine u Bitolju, Makedonija. Stefanija je umetnički direktor „Anastasija centra“ Bitolj (centar za muziku, ples, modu i umetnost) gde je i profesionalni vokalni pedagog, instruktor plesa, muzički terapeut, koreograf. Integriše muzičku i plesnu terapiju u Makedoniji. Producent je audio i video produkcije u svom studiju „Welcome to Stefanija’s Music World”.

„Бегаш“ нов видео запис на Стефанија – Девојчето со долгата коса (Видео)

Овој видео запис е втор од четирите спотови кои се поврзани во приказната на „Девојчето со долгата коса“, според истоимениот албум кој беше промовиран на крајот од 2023та година. Бегаш е крик на македонската уметница Стефанија, пејачка, која аудио визуелно ја доловува колевката на македонскиот народ и повикува кон себеосвестување, осврт кон својот корен, кон својата земја, кон својата вистина.

„Едно моме“ – Нов музички видео запис на Стефанија

Нов видео запис на Стефанија за песната „Едно моме“, дел од албумот „Девојчето со долгата коса“ 2023, кој неодамна беше промовиран во Анастасија Центар од Битола, во музичкото студио Welcome to Stefanija’s Music World.

Музичкиот албум ,,Девојчето со долгата коса” – Стефанија, сега е достапен и на Youtube каналот Welcome to Stefanija’s Music World

Музичкиот албум ,,Девојчето со долгата коса” – Стефанија, можете да го слушате на Youtube каналот Welcome to Stefanija’s Music World, наскоро ќе биде достапен и на другите музички платформи. Доколку сакате да го имате дискот, достапен е во Анастасија Центар по цена од 300 ден. Исто така се продаваат и маички, мерч на „Девојчето со долгата коса“ по цена од 500 ден.

„Девојчето со долгата коса“ новиот албум на Стефанија, разбуди лавина од емоции кај битолчани

На 25.11.2023 (сабота), во Анастасија Центар Битола, студио Welcome to Stefanija’s Music World, како во зимска бајка се одржа долго најавуваната промоција на вториот студиски албум на Стефанија Милевска Враниќ. Новите песни беа презентирани на доста специфичен начин, секоја просторија во Центарот беше тематски уредена за темелно да се пренеси секоја од песните и промоцијата се одвиваше во три дела.

Стефанија и Владимир, заедно со нивните гости приредија магичен музички перформанс во Палатата на Културата

На 12.09.2022 во Палатата на Културата во Битола – Офицерски дом, во рамките на “Бит фест“ – офф програмата, се одржа музички перформанс кој ја остави публиката без зборови. Емоциите предизвикани на овој настан траат и се раскажуваат со денови. Самата тематика на настанот, гостите кои го збогатија, амбиентот и акустиката на просторот, направија оваа …

Стефанија & Владимир со музички перформанс на Нишвил Џез Фестивалот

Како дел од фестивалот на 12.08.2022 на Младинската Музеј Сцена, со музички-танцов перформанс, настапија Стефанија & Владимир. Танчерките во нивна придружба, Ангела Петровска и Сања Лазаревска се дел од Анастасија Центар (Центар за изведувачки уметности, мода, музика и танц) – Битола. Костимите ги изработи модната дизајнерка Анастасија Зулевска.