Со музички перформанс на „Солстис“ Стефанија и Владимир го празнуваа денот на Музиката

Вчерашната музичка магија на Широк Сокак пред Киното Манаки, беше музичкиот перформанс на Стефанија и Владимир, збогатено со танцот на заштитните лица на Анастасија Центар (Ангела, Сања, Емилија и Анастасија).

Фотографии: Ивона Кочов

Нивниот печат е автроска музика, длабоки текстови кои пренесуваат силни пораки, танцова експресија и препознатлив моден стил. Беа изведени познатите рефрени на песните: “After rain comes sun”, „Нешто“, „Од душата не ми бегаш“, “Healer”… Премиерно беа изведени нови песни од музичкиот албум кој е во процес на создавање.

За костимите се погрижи креаторката Анастасија Зулевска.

Фестивалот „Солстис“ се одржа на десет локации низ Битола, во организација на Француската Алијанса, во рамките на Бит Фест 2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *