„Со љубов Стефанија“ 25.06.2017|Емисија бр.10

„Со љубов Стефанија“ забавна и едукативна емисија,
посветена на музика, култура, спорт, исхрана и филозофија на живот, секоја недела во 20:45ч. на хдтв Мега.

Гости: Софија Ристевска, режисерка и сопственичка на првиот приватен театар со сопствен простор, Интимен Театар;
Исхрана: Елена Чороловска, дипл. нутриционист;
Тема: уметноста и културата, детоксификација и театарот како дом на артистот.19442018_831942110298074_2756917952648724401_o

Музика: Стефанија & Dj Boza – I was there (Албум Ретро – Перспектива 15′)
Stefanija & Dj Boza – I WAS THERE | Performance Fly Project II|

www.stefanijaofficial.com

Автор и водител – Стефанија
Костими – Анастасија Зулевска Милевска, моден дизајнер
Шминка и фризура – Лтд Салон, Битола
Дизајниран накит – Арт ленд, Битола
Совети и препораки – Елена Чороловска, дипломиран нутриционист

Режија – Стефанија2-1
Локација – Анастасија Центар
Уредник – Марија Чулакоска
Камера – Никола Најдовски
Монтажа – Билјана Мицевска
Реализација – Хдтв Мега
2017

***19400413_831256007033351_8713872639966900480_o
Сите информации, линкови, препораки и совети ќе бидат приложени на блогот од оваа официјална веб страница.

***

19466294_831255970366688_2117226150221206316_o Во текот на емисиите дискутиравме најразлични теми, доста голем акцент  ставивме на спортот, за да го поттикне нашиот темперамент и да не научи да  дадеме почит на нашето здравје. Но во оваа емисија ќе опфатиме една тема  која сметам дека е коренот на една нација и дека е алатка за изразување на  народот, односно уметноста и културата. Тие го оформија мојот светоглед,  дадоа смисла на моето тврдење и ме поврзаа со личност која виртуозно создава  дела!

Тие дела гласно говорат и зборуваат јасно, кои се потребите на народот и на личноста пред се.

Моја денешна гостинка е уникатната и специфична режисерка, сопственичка на првиот приватен театар Интимен театар, тоа е нашата најмила Софија Ристевска!19264645_831255897033362_2413696587868743711_o

***

Сцена.

Место на кажани зборови, танцувани чекори, испеани песни.

Инспирација и имагинација ставени во реализација, приготвувани деноноќно во неизбројани часови, поставувани со наталожено искуство и соодветно знаење, со дадена цел да променат нечии други животи, да создадат слика за некое време , место и состојба, кои ќе потсетат и освестат.

Професија со обемна тежина на задачи, со сплотени мисли, чувства, интелект, движење и начин на изразување.

Дом на артистот.

Сценографијата – интеририер, рефлекторите – муза, 3-1звукот – храна, за да биде спокој на секој кој го посетил овој новосоздаден храм.

Темел на културата и уметноста, на восипитувањето на општеството.

Давајќи им почит, нашата совест достигнува едно повисоко ниво!

 

 

 

***4-1

Дијалог на Стефанија со дипл. нутриционист Елена Чороловска, тема – детоксификација, детокс води и различни освежувачки рецепти.

 

 

***

 

Да одиме почесто во театар, да ја истражуваме уметноста, да стануваме се по љубопитни за да им дозволиме на уметничките дела длабоко да ја допрат нашата душа и да ни помогнат или да не поттикнат во донесувањето на одлуки. Посерозно да го сфатиме придонесот кој го имаме во градењето на нашата култура!

Со љубов,5-1

ваша Стефанија.

 

 

 

* Целосно издание на Емисија бр.10:

[youtube id=”mXjoAtQaBfE”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *