LUX LIFE (Вистината во тебе, Tоа ми треба) – НОВА ПЕСНА И НОВ ВИДЕО ЗАПИС НА СТЕФАНИЈА

                На 09.11.18 во Center – Lounge & Fresh Bar, Битола

            беше направена промоција на новата песна “Lux Life

                   и новиот музички видео запис на Стефанија.

 

                      

Спојот на ретро соул, синт- поп, електро- диско и репетитивен поп рефрен е всушност тоа што ја карактеризира Lux Life”,

чиј текст е на англиски јазик но исто така содржи една фраза на македонски јазик, што е специфично за новите дела кои ги создава Стефанија. Текстот и музиката се на Стефанија, остантатиот дел од песната е правен во Софија, Бугарија.  Аранжманот и гитарите се на Штерион Пилидов, а микс и мастеринг направи Јулијан Јанев – JJ Mastering. Консултација за англиски јазик направи Marija Naumoff.

 

Со I know we’ll meet again” и Lux Life”  прави камбек со авторска музика која се снима во музичкото студио Welcome to Stefanija’s  Music World во Битола. Видео продукцијата е на “Filthy kids Production”, а режијата е на Стефанија. Главната улога во видео записот ја има Лука Илиев.

Видео записот е сниман на повеќе локации низ Битола, на Пелистер, на Широк Сокак: Астра казино 2, Center – Lounge & Fresh Bar, Anastasija Center,  Robevsky Luxury Rooms. За костимите се погрижи креаторката Анастасија Зулевска Милевска, шминка – Ксенија Вангеловска и фризура – Андријана Петровска LTD.

Генерални спонзори се Novomatic – Groups of companies кои дадоа целосна поддршка за реализација на видео записот и безрезервно веруваат и го поддржуваат уметничкиот израз на Стефанија.

ВИСТИНАТА  ВО ТЕБЕ

Tоа ми треба… 

Моите животни сознанија се преточени во моите песни и сите се со конкретни пораки.

Ретро делот е посветен на моите родители кои се разделени. Со јасна мисла за промена на кармата од минатото и со верба во вистинската љубов е обликувана идејата на оваа песна. Целта е преку текстуален приказ на вистинските вредности да се разбуди машкиот свет кој одамна затонал во материјализмот и површниот начин на живот.

Во видеозаписот е претставена една идеална релација помеѓу еден пар. Оваа улога на Лука е всушност линк кон духовната преобразба на еден вистински маж.  Тетоважите во видеото се симбол на борбата што изминала и слободата која настанала после длабоката конекција со себе си . Предводен од женската енергија, доаѓа до себеспознавање и до сопствено издигнување.

 

На овој начин ќе се овозможи вистинското функционирање на машко-женската енергија, кое е всушност идеалната основа на нашето постоење…

You won’t be like any other man

living life in unconsciousness

Wake up

Wake the men’s world

Time has come  “ –  Стефанија

 

 

LUX LIFE

 In the late 70’s their hands crossed together

 She fell in love with а blue eyed man

 He really was a materialistic person

Gold on his mind

 He took it all until he grew  old…

 

When I saw you I thought you were the one

But history repeats Luxury is all you want

 

I have to change my karma this life

Getting  back my faith in true love

I won’t be paying for hugs

I won’t be praying for laughs

With cutting down the ropes

 I want to get high and  feel the truth

Inside your soul

  

ALL YOU WANNA DO IS LUX LIFE x2

BUT  I  WANT THE TRUTH  IN  YOU

 

I took your sight

Grabbed  your attention

I will lead you

To your perfection

Where the flowers bloom

Get out of the room

Cos time…

Time has stopped

 On your brand new  watches

Take off your fancy coat

Who will pay for your soul

Hey You money spender

The era of true love has just begun

If you don’t  follow

You can switch the line

 

ALL YOU WANNA DO IS LUX LIFE x2

BUT  I  WANT THE TRUTH  IN  YOU

 

ВИСТИНАТА  ВО ТЕБЕx2

ALL YOU WANNA DO IS LUX LIFE x2

BUT I  NEED THE TRUTH

Tоа ми треба…

ВИСТИНАТА  ВО ТЕБЕ x2

BUT I WANT THE TRUTH

THE TRUTH BABE

Tоа ми треба…

 

Come, come and see

How  you can be free

Take a deep breath

Spread your wings

Sing your song

You won’t be like any other man

living life in unconsciousness

 

Wake up

Wake the men’s world

Time has come

Find yourself

Cos We’ll dig into your depth