Live Литературен Перформанс – синтеза на книжевност, музика и филм

Во Битола се одржа фестивалот 300 работи, фестивал за литература и аудио-визуелни уметности, кој вниманието го насочува кон современата уметност.

Како дел од него , на 7-ми август се одржа Life Литературниот Перформанс, кој претставува синтеза од три уметнички полиња – книжевност, музика и филм. Идејата за постоењето на еден ваков состав се наоѓа во основата на култирните вредности на денешното време. Life Литературниот Перформанс е авторски состав, а неговата цел е подигнување на критериумот за вреднувањето на пишаниот збор, авторската музика и концептуалните видео записи. 

Life Литературен Перформанс е основан во август 2011 год. Оваа година за прв пат Стефанија како вокал, се приружи на останатите членови од составот: Игор Трајковски – Фоја, Симс Себастијан Паркет, Славчо Јовев, Пеце Николовски и Mark Purpose.  Kонцептот на перформансот беше читање на параграфи, фрази, цитати на  текстови од членовите на составот. Сето тоа беше дополнето со  музичка позадина и музички точки, создадени од членовите на составот. 

 

[tribulant_slideshow gallery_id=”17″]

 

На 25-ти јули, истиот состав со Live Литературен Перформанс, зеде учество и на Демирхисарско Културно Лето 2015.

[tribulant_slideshow gallery_id=”16″]

Изготвила : Стефанија

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *